Preuve Festijn – Programma

Volop gezelligheid en live muziek

Naast heerlijk eten en drinken biedt Charlemagne Preuve Festijn volop ruimte om te genieten van een afwisselend programma met live muziek. Ons sfeervolle eet- en drinkevenement biedt voor ieder wat wils, van jong tot oud, jazzy tot opzwepende band en van getalenteerde soloartiest tot prachtig koor. Het plein is een plek om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en lekker te feesten. Kom preuve van de sfeer, genieten van het cultureel programma en laat je verrassen door onze artiesten!

Programma Charlemagne Preuve Festijn

Ook in 2019 zal Charlemagne Preuve Festijn weer een uitnodigend, afwisselend en aantrekkelijk recreatief programma met live muziek bieden. De proeverijen van het evenement worden smakelijk begeleid door artiesten uit de regio. Net als het eten en drinken van onze regionale ondernemers is ook het muziekprogramma een tikje Bourgondisch. Je vindt ons eet- en drinkfestijn tijdens het weekend van 16, 17 en 18 augustus op de markt in Meerssen.

Geopend:

The Truck

LIVE MUZIEK – Vrijdag 17 augustus

Een bomvol programma voor de vrijdagavond met de volgende artiesten;

DJ Wouter

Loco Loco
Ik zing al meer dan 35 jaar, van koor tot solo, zingen blijft altijd gezond. Toen ik bijna 8 jaar was en ben begonnen met zingen, had ik nooit durven dromen dat ik nu anno 2018 met feestliedjes het publiek vermaak. Door het succes van mijn bekendste feestplaat LOCO LOCO gaat het goed met mijn zangcarrière. Of ik nou bezig ben met zingen of theater en toneel, ik vind het altijd leuk om mensen te vermaken. Zowel in het Limburgs, als ook in het Duits en in het Nederlands. En gelukkig doen mijn liedjes het ook goed bij het publiek.

Karel Verspaget
Karel verspaget , een echte zitterdse jong, geboren en getogen in sittard. hij maakt al 50 jaar muziek in bands ,bijvoorbeeld LAZY en THE BREEZ, ook heeft hij al grote dingen gedaan,bijv. meegewerkt aan de carboon plaat witste nog koempel, paradiso, jazz bilzen, met golden earring opgetreden,en ga zo maar door. hij heeft al een rijke carriere achter zich,maar is nu begin 2015 een nieuwe richting ingeslagen als solo zanger. hierin heeft hij nu z’n weg weten te vinden met veel optredens. Hij timmert dus flink aan de weg en gaat nu ook beginnen met eigen nummers,zijn eerste single is nu uit, houd van t laeve en deze word goed ontvangen bij het publiek, we gaan no veel horen van deze aimabele zanger met zijn warme stem. Karel is gewoon…. Karel !!!

Django Wagner
Er zijn artiesten, die in het rijke bezit zijn van een mooie, warme zangstem. Er zijn ook artiesten, die met heel veel gevoel kunnen zingen. Zij verstaan de kunst om emotie toe te voegen. Django Wagner combineert het beste van deze twee werelden. Bovenal is hij authentiek. Dat voel je onmiddellijk, wanneer je hem hoort zingen.
http://djangowagner.nl/

The Truck

LIVE MUZIEK – zaterdag 18 augustus

Op zaterdag een afwisselende muzikale omlijsting. We starten rond 14.30 uur met de eerste muzikale noten.

Jean Notermans & Evy Cratsborn
Evy Cratsborn is 19 jaar en geboren en getogen in Mechelen. Naast haar opleiding tot Fysiotherapeute op Hogenschool zuyd te Heerlen is ze druk bezig met muziek maken en optreden.
Ze begon in brasseries en cafétjes. Na een jaartje is de bal wat meer gaan rollen en heeft ze op leuke evenementen mogen optreden waaronder: open dag van de Gulpener Bierbrouwerij, Gulpener hopfeesten, pop on top, verschillende bruiloften, Magisch Maastricht en de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Gulpen-Wittem.
Haar muziekstijl verschilt, maar wordt vooral beschouwd als ‘Easy Listening’ omdat, het puur en alleen gitaar en zang is. Haar repertoire bestaat vooral uit akoestisch uitgevoerde popsongs, country muziek, jaren 60/70- en Nederlandstalige muziek.

Rinus Hermsen
Rinus Hermsen is een fulltime muzikant met ruim 35 jaar ervaring. Hij leeft van en voor de muziek en weet door zijn ervaring als geen ander aan te voelen wat het publiek wil horen. Rinus is zowel alleen te boeken als met duo 2 ON TOUR.  In beide samenstellingen wordt de muziek geheel op uw gelegenheid en op het aanwezige publiek aangepast. Rinus Hermsen is inzetbaar van hotel tot verzorgingstehuis, van carnavalszitting tot feesttent en van bedrijfsfeest tot 50 jarige bruiloft.

Dr. Funck& Mr. Soul
Dr. Funk & Mr. Soul is een uniek muzikaal project van multi instrumentalist en Funkmeister Mo de Lange (Funktransplant) en Soulman Maurice Peters (Rock d’House, Funky Buddha). 
Ontstaan uit liefde voor Funk en Soul en de honger naar nieuwe muzikale uitdagingen kiezen  Dr. Funk & Mr. Soul  de lekkerste  Funk en  Soul tracks om deze met smaak te bereiden tot dansbare brokken. 
Dr. Funk speel gitaar, zingt, drumt, maakt de beats en bedient de sampler en legt zo de funky grooves neer waarop Dr. Soul zijn rauwe stemgeluid laat excelleren.
Een swingende live Funk en Soulshow op niet meer dan 4 vierkante meter!

Smooth Flavour Band

The Truck

MUZIEKPROGRAMMA

Het muziekprogramma voor het Preuve Festijn 2019 wordt binnenkort bekendgemaakt.

Delivery

ETEN

We zorgen er ieder jaar voor dat er een zo breed mogelijk scala aan versnaperingen geproefd kan worden. Ook dit jaar bieden de deelnemers van het Charlemagne Preuve Festijn een keur aan overheerlijke verse bourgondische waar aan vanuit hun stand of foodtruck.

Catering & Events

DRINKEN

Bij een heerlijke bourgondische hap hoort natuurlijk een goed drankje. Of het nu gaat om een overheerlijke verse kop koffie, dat éne speciaal biertje of die overheerlijke ietwat zwaardere rode wijn. Er kan tijdens het Charlemagne Preuvefestijn volop getoost worden.